Ситуацията на фронта край Харков се усложнява. Украинските сили заявиха, че са

...
Ситуацията на фронта край Харков се усложнява. Украинските сили заявиха, че са
Коментари Харесай

Зеленски: Кремъл се опитва да разшири войната, а прави празни изявления за мир

Ситуацията на фронта край Харков се усложнява. Украинските сили заявиха, че са свалили всичките 20 дрона, изстреляни от Русия през нощта. Апаратите са свалени над областите Харков, Полтава, Виница, Одеса и Николаев. Кметът на град Харков Игор Терехов заяви за четири детонации по време на офанзивата, като написа в приложението за известия Telegram, че един от ударите е провокирал пожар. Властите в Киев заявиха, че се пробват да „ стабилизират “ фронтовата линия в Харковска област, като допълниха, че между 9 и 15 май Москва е завзела 278 кв. км територия. На собствен ред върховният командващ на съюзническите сили на НАТО в Европа Кристофър Каволи сподели, че според данни Русия не разполага с задоволително сухопътни сили, с цел да направи сериозен пробив във вътрешността в Украйна. По-рано Володимир Зеленски се срещна с военни ръководители в самия град Харков и съобщи, че ситуацията в района остава извънредно сложна.
спяхме да вдъхнем повече сигурност на фронта. Но съветският обстрел продължава и заканите остават. Кремъл се пробва да разшири войната, като в това време поредно прави празни изказвания за мир. Трябва да използваме всички налични средства, с цел да принудим Москва да подписа същински и обективен мир. 
Володимир Зеленски - президент на Украйна

Междувременно стана ясно, че украинските офанзиви са унищожили един или повече съветски военни самолети и инфраструктура във военновъздушната база Белбек в окупирания Крим. Това сочат доклади, учредени на сателитни фотоси и други запаси. По-късно САЩ оповестиха наказания против две съветски лица и три съветски компании за улеснение на прехвърлянето на оръжия сред Русия и Северна Корея, в това число балистични ракети за потребление против Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР